2011. szeptember 8., csütörtök

Csirip

Sajnos nem ülök egész nap jegyzetfüzettel, és diktafonnal felszerelkezve Zabpehely mellett, a memóriám pedig említést sem érdemel újabban. ezért aztán nem írok eleget a Kisasszony csiripeléseiről, pedig lehetne mit :) Egyfolytában magyaráz, 1 hete elkezdett vadul mondókázni, 2 napig mást se hallottam csak a magának halkan elmotyogott mondókákat. Bármi eszébe jut, azonnal közli, bár mi, felnőttek általában nem értjük hogy jut eszébe például reggeli (amit reggikének hív, rengeteg mindent becéz) közben a következő monológ: "elment a béka a Balatonba, kakaós csiga elment, csíkot húz a repülő, elrepült, nem kell félni, feketét, tarkát, nem bánt a kutya, ugat, elbújtál keressük meg Hangát, megtörlöm a szádat, kiszállsz" :)
Rajzolgat, majd kérdőn rámnéz: "Micsinálok? Micsinálok?"
Vannak szavak, amiket rosszul mond, de olyan cuki, hogy remélem még egy ideig nem kopnak ki a szótárából. Például a macska helyett azt mondja makacs "bement a makacs az ablakon, ciciccicc (sipítozó hangon)" A másik kedvencem pedig a "kiccsan" ez azt jelenti bontsuk ki, szedjük ki, nyissuk ki stb :) A csúszda helyett azt mondja csuszida, és odáig van érte, ha bárhol csúszásra alkalmas területet talál legyen az bármi...
Nekem pedig végre van nevem, mert jó ideig nem hívott sehogy. Anyája, Apa, Hanga, mutatott be ma mindenkit vacsika közben :)

2 megjegyzés:

  1. Olyan jó ilyeneket olvasni, úgy várom már én is, hogy Lalu megszólaljon. :)

    VálaszTörlés
  2. Édes dolgokat mond ez a lány, és a diktafonos ötleted nem is olyan rossz, engem is úgy bánt, hogy sok cukibbnál cukibb beszólás csak úgy 'feledésbe merül...' Ja, a makacs a kedvencem :)

    VálaszTörlés