2011. január 3., hétfő

Újabb hóforduló

A tizenötödik...Repkednek a hónapok. A december különösen gyorsan eltelt az ünnepek miatt. Apacukával nagyon élvezzük a gagyogós időszakot, szupercuki. Tegnap délután például fél órát mászkált le-föl egy lufival és azt ismételgette Apa-Apa :) Gyűjtöm a szavakat, de mivel elég unalmas lenne olvasni nap mint nap, oldalra csináltam egy szókincs fület, és megpróbálom rendszeresen vezetni :)
Weöres Sándor mániás lett. Úgy érzem, ha lehetőséget adnék rá, naponta végtelenszer el kellene énekelnem a Bóbitát és a Suttog a fenyvest...így kb 40x teszem meg, amikor abbahagyom így is néha hisztizik :) Aktuális kedvenc az Évszakok és még mindig imádja a Mr. Seahorse című színes csodát. Szóval a könyvek iránti rajongás töretlen, már lassan úgy néz ki a ház, mint egy gyerekkönyvtár, de könyvekre sajnos nem sajnálom a pénzt.
Imád gyalogolni. Szándékosan nem a sétálás kifejezést használom, mert ez már a gyaloglás kategória. Annál jobb, minél meredekebb, több a lépcső, kő,  és egyéb érdekes terepakadály. Rendületlenül megy, mint akit felhúztak. Kézmegfogás esélytelen, maximum az overál kapucniját kapjuk el néha. Úgy néz ki, nagy túracsaj lesz belőle, nem kis örömünkre :)
Önellátó. Ha mesét akar nézni, bekapcsolja a tv-t, ha már nem érdekli kikapcsolja (persze azért kontrollálom :) Ha szomjas, megkeresi az imádott narancssárga macskásnyuszis itatóját és iszik. Ha éhes, rángatja az etetőszék lábát, vagy kiveszi a szekrényből a kekszet és rágcsál. Ha fáradt, cumit kér és Alvóoroszlán után kutat, becsukja a szobaajtót, jelezve hogy már nagyon álmos.
Evészet. Majdnem mindenevő. Hajnali/reggeli tápszer, aztán 9kor 'ka-ka' (kalács:) és joghurt, ebéd délben: főzelék és 'desze' (Gesztenye Marci vagy Kinder Tejszelet a legújabb kedvenc, néha egy Pirospöttyös), 3 körül uzsonnára gyümölcs, 6kor vacsira Sinlac és utána kenyérfalatok valamivel, 8kor elalváshoz még egy kis tápszer. Mindezek között folyamatosan: keksz és gyümölcs, szóval az egész nap egy nagy étkezés :)
Alvás. Este nyolctól reggel hétig-nyolcig-kilencig, mikor milyen napja van. Aztán ebéd után, 1 óra körül, még 1-2 órát szundikál a kiságyban!!! :)
Foghelyzet: még mindig csak 8 egész, de már betársult 2 negyed rágó a bal oldalon. Borzasztóan néz ki az ínye, de egész jó bírja a kis Tündér, pedig naponta többször be kell kenni. 
Szeret társaságban lenni, pár perc alatt feloldódik. Szereti ha angolul olvasok, énekelek neki. Pár szót már angolul is mond, teljesen érthetően. Kíváncsi leszek mi lesz ennek az angolos ügynek a vége, de úgy néz ki elég jól működik.
Nem az az odabújós fajta, de azért naponta néhányszor megölelget és nagy kegyesen ad egy puszit :) Mi annál többet dögönyözzük, puszilgatjuk :)) Cukorborsó...


3 megjegyzés:

  1. Olvastad nálunk annak idején az Évszakok-os írást?
    Nekünk is volt Weöres S-korszakunk, aztán egy ideig hallani sem akart róla, ha elkezdtem Bóbitát, rögtön rámrivallt, hogy hagyjam abba :))
    Hanga azért talán nem az az ordibálós fajta, de még lehet h megmenekülsz :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, olvastam :) Akkor kaptam kedvet az Évszakok-hoz, aztán Karácsonyra megvettük, és nagyon bejött, de csak 4et akar állandóan hallgatni vagy nézni belőle :)) hurcolja utánam a könyvet a házban egész nap...

    VálaszTörlés