2012. szeptember 19., szerda

A harmadik sóhaj

Hahhhh...Lassan elérkezik a harmadik szülinap!!! El sem hiszem, hogy 3 év alatt mi lett a mi kis Zabpelyhünkből. Sosem fogom elfelejteni amikor hazaértünk a kórházból, és betettük a hatalmas kiságyba, ezt az icipici gombolyagot :)

Rettentő önálló egy szerzet, mindent egymaga szeretne akar csinálni :) Általában sikerül is neki: egyedül veszi fel-le a cipőjét, nadrágját, zokniját, bugyiját, a pólókkal még nem boldogul, de azt azért a tudtomra adja, hogy melyiket szeretné felvenni. Egyedül eszik, söpör, tereget, mostanában a mosakodást is önállóan végezné, ha hagynám :)

Viharos gyorsasággal szobatiszta lett nappalra, szinte a költözés után egy héttel már bugyiban parádézott. Nem kerítettem nagy feneket az ügynek, és így is eljött az ideje  bár meglepődtem hogy pontmost :o Azóta bárhol szól, ha mennie kell, nem csinál problémát belőle, hogy hol vagyunk éppen :)

A mozgás még mindig lételeme, a nap nagy részében utolérhetetlen. Kezd leszokni az imádott babakocsizásról, megígéri hogy nem fog elfáradni, nem kell felvenni, csak ne vigyük a járgányt...hát ez vagy bejön, vagy nem :) Errefelé nagy divat akár az ötéves gyereket is beültetni a babakocsiba, így látványosságnak számít, hogy a saját lábán közlekedik... Ugrál kétlábon-egylábon, táncol, bukfencezik, pókjár :), fára mászik meg, minden másra...

Mostanában rettentően leköti a rajzolás, színezés, gyurmázás. Napok alatt rengeteget fejlődik, koncentrál, szöszmötöl. Néha már felismerhető dolgokat rajzol. A kirakózás továbbra is sláger, már alakul az 50 darabos, csak a vége felé elveszti a türelmét :)

Legjobban az angol nyelv érdekli, halandzsázik, ismétel mindent, mint egy kis papagáj. Heti kétszer járunk éneklős-táncolós foglalkozásra a könyvtárba, imádja. Eleinte el se mozdult mellőlem, most meg már tőle hangos a könyvtár :) 

Ovi-ügy: jövő héten kezdjük a beszoktatást, ami itt elég gyorsan megy...Reméljük a legjobbakat. Eleinte heti 2 délelőttöt lesz ott, nagyon hiányzik már neki a gyerektársaság. A preschool-groupba fog kerülni, cukik a gondozónénik, az egész teljesen máshogy néz ki mint otthon, majd beszámolok :)

A méreteiről fogalmam sincs, kb. 14 kiló és 100cm lehet, 23as lábakon rohangál. Nappal nem mindig alszik, főleg ha valami izgalmas program volt délelőtt, akkor teljesen felpörög, és órákig magyaráz az ágyban. Jó étvágya van, aktuális kedvencek: rizs, rántott husi, tészta, FÁNK, szőlő, répacsíkok. Nagy vízivó, ritkán narancslevet kér. Hála az 1 éves mindkettőnket megviselő tejmentes diétának, elmúlt az allergiája. Azóta könnyű az élet evésfronton, elalváshoz pedig végre nem hipoallergén tápszert, hanem teljes biotejet iszik (aminek itt elképesztően más íze van, pedig nem szeretem a tejet, de itt mégis :)


Elmo

Anya+Hanga+Apacuki

A "Gágágá bummbelemáté" kezdetű verset adja elő teljes komolysággal a szomszédnéninek

Napfényes rajzolás

Koncentrál

Nagyon csokis nagyon muffin

Kedves levél az oviból, névre szól :)

Körhintakirálynő :D

SzínezŐ



5 megjegyzés:

  1. Hát hamar eltelt a 3 év. :(
    Nagyon jók a képek, örülök, hogy ilyen könnyen vette a költözést.:)
    Rolinak 25-ös lába van, a minap mértem meg neki, nagy lábon él :D, a magasságát nem hagyja megmérni, majd ha viszem a 3 éves státuszra, ott majd hagyja Marika néninek, 13,6 kg.

    VálaszTörlés
  2. el sem hiszem, hogy sikerül a bejegyzést elküldeni elsőre, a múltkor is akartam írni, de ezek a chapta-kódok nem akartak engedelmeskedni :DD

    VálaszTörlés
  3. Milyen tortája lesz, tudjátok már?

    VálaszTörlés
  4. Rolibaba, örülök hogy jól vagytok :) milyen az ovi? ritkán írsz bejegyzést :(

    Feri, Postman Pat kéne, de égföldön sincs és nem állok neki házilag :D szóval vmi állatos kell legalább :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajna nem vették be oviba, így bölcsis maradt. Most is írtam ;)
      Kevés az idő, most már áttesznek október 4-től 8 órába (szerencsére, mert eddig úgy volt, hogy nem lehet), de szakítok időt továbbra is az írásra. Én valószínűleg fatörzs tortát készítek Rolinak, imádja a csokis sütiket, de gondolkodom vakondtúrás tortán is, de égen-földön nem találok kisvakondot a tetejére.

      Törlés