2011. július 4., hétfő

1 + 3/4

Már csak 3 hónap és 2 éves lesz. Hihetetlen. A kétéves gyerekek már hűdemilyen nagyok, de Hanga nekem még mindig icipici kis Pehely. Pedig mekkora nagy, és milyen okos, és miket mond, és már paradicsomot is eszik. Ezek pedig biztos a felnövés jelei :)

Nagylány: néha hisztis és harapós, néha cukin elmélázó, néha harsányan kiabáló, de ha egy szóval szeretném jellemezni, leginkább boldog. 

Egyedül eszik kis segítséggel, próbál cipőt húzni nagy segítséggel :) és egyre jobban önállósodik. Folyton jár a szája, mindent nevén nevez amit csak ismer, általában magyarul, de szinonímaként egyre gyakrabban előkerülnek az angol szavak. Mindent ismétel, olyan mint egy kis papagáj. Továbbra is imádja a meséket: Boribon, KippKopp és Maisy állnak a toplista élén mostanában. Szereti a pöttyöket, néha melegben is kabátot és gumicsizmát kér, csakhogy felhúzhassa a pöttyeit. Már régi esküdt ellenségét, a kalapot is szereti, mert csinos :))

Leggyakoribb szava a szeretem és a kiszállsz. Minden útjába kerülő fát, virágot ("fűszál...szeretem":) és kedvenc állatot ölelgetve szeret. A kiszállsz, univerzális szó ha be-ki-le-fel akar valahova menni. Továbbra sem szereti ha felvesszük, ha mégis véletlenül felkéretőzik, pár másodperc múlva már ki is akar szállni :) Alig lehet bevarázsolni a kertből, gyakran kint eszik a fák alatt.  Felhőket kémlel az égen, fákat simogat és ölelget, hasonfekve rajzol a földre, kavicsokat számolgat (10ig tud számolni magyarul, angolul 6ig, számfogalma kb6ig terjed, utána megy a keveredés :). Odavan a lovakért, és úgy általában az állatokért, persze csak tisztes távolságból. Csúszda és ugrálóbajnoknő. Ja, és az aktuális legcukibb szava, a micimackós csacsit Füles helyett Fűselli-nek hívja...megeszem :)




1 megjegyzés:

  1. Nálunk is ez a két szó a kedvenc, annyi különbséggel, hogy Gergő a kiszállsz helyett azt mondja, hogy kiszed. Nagyon cukik:D

    VálaszTörlés