2012. január 2., hétfő

Pillanatok az elmúlt 2 hétből

Rácsodálkozás: bölcsis karácsonyi ünnepség: minden gyerek körülveszi az éneklő Judit nénit, Hanga észrevesz minket a tömegben és odarohan. Aztán észreveszi az idei első karácsonyfát, és nem tágít mellőle. Az egész műsor alatt kiabál: "karácsonyfa, karácsonyfa, gömbök, díszek stb" Majdnem feldönti a fát, teljesen ámulatba esik. A többi gyerek semmi jelentőséget nem tulajdonít a fenyőnek.

Eksztázis: "kimegyünk és megnézzük a hókat" "építünk hóberet" (amiből hópingvin lett végül, mára már csak a répaorra maradt)

Varázslat: este meghozzák az angyalok a karácsonyfánkat, csengetnek, csillagszórók, kiskarácsony szól. Hanga ragyog, énekel, ajándékot bontogat.

Tengeri malac vs. Hanga: "Jó étvágyat Böbike! Fűszál! " közben egy csomó füvet tuszkol a malac fejébe, "Kis tejcit!" közben az itató csövét dugja Böbike szájába, rámnéz: "Eszik, látod" kijelentő módban:), majd folytatja: "egyél Böbike, szereted a Böbikét. Nnna!"

Betegség: 3 nap bölcsi után karácsonyra újra beteg, azóta is...Már egy hónapja egyfolytában. Antibiotikum kúra megint.

Együttérzés: hisztis, akaratos Kislányunk most kivételesen nagy odafigyeléssel van Anyacuka iránt, aki szintén beteg. 5 napra elvesztette a hangját, fekszik. Hanga suttogva mesét mond neki, és bizonyos időközönként megjegyzi: "szegény Anya...beteg"

Hörgőtágítás: hörghurutban jártas anyukák biztosan ismerik azt a kiváló gyógyszert, ami megnöveli gyermekünk testhőmérsékletét 1,5 fokkal és felgyorsítja a szívműködést. Egyszóval: felpörget. Aki ismeri a mi kis Zabpelyhünket, aki akár fél órát is képes páros lábbal ugrálni az ágyon , majd lefutni a maratont mindenféle kívülről jövő energiaforrás nélkül, szorozza ezt meg hárommal. Órákon keresztül...hihetetlen

Szilveszterezős: karácsonyfa díszítés szilveszteri díszekkel

Újévi mesemondós: az év első napján, reggeli után nem akar kiszállni a székből, hanem mesekönyveket rendel, és órákig csak lapozgat egyedül, és meséli a történeteket. Ahogy ő emlékszik rájuk :)



















3 megjegyzés:

  1. Szerintem én is eksztázisba esnék, vagy rácsodálkoztam volna. :) Lalu minden reggel ellenőrzi, hogy megvan-e a még a fa, mi lesz, mikor már nem lesz meg? Minden délután odamegy és nézegeti, fogdosgatja a díszeket. :) Persze én meg mindig mondom ugyanazt neki: óvatosan! :)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is van nagy csodálkozás és reggelente az első, hogy be kell dugni az égősort. Ma egy díszt is sikeresen összetört.
    Látom a mosógép nálatok is nagy sláger.:D
    Jobbulást nektek!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon boldog új évet kívánunk Nektek! Hanga édes, már biztos hogy örökölte a karácsonyimádatodat! :) A meseolvasós kép 5 csillagos, Evi is imád 'egyedül' olvasni - én meg hallgatni mindezt... :)

    VálaszTörlés