2011. október 4., kedd

2 éves

Most következik az évértékelő nagymonológ: tények, adatok, fontosságok :)
A legnagyobb változás az elmúlt pár hétben történt: az eddigi "tegyél le, ne nyúlj hozzám, jól elvagyok egyedül is" Kistigris átváltozott "vegyél fel, hol van az Anyája, nagyon szeret is" Kiscicává. Anyacukai szívemnek jól esik az eddigiek után :) élvezem nagyon, eltekintve attól, hogy másfél hét múlva indul a bölcsi...soha jobbkor :(
Csiripelés: egyfolytában szövegel: gyerekdalok, mondókák, mondatok angol szavakkal megspékelve, egyéni ultracuki kifejezések, amiket csak az Anyáják érthetnek :) Ha mond valamit, a végére odabiggyeszti: nna, de olyan hangsúllyal, hogy meg kell enni. A Pótnagyitól eltanulva sopánkodik, hogy "Jajistenem" Ha elesik, rögtön bocsánatot kér attól, akire ráesett: "jajajj, bocsánat szandál" Olvassa az aktuális kedvenc mesét: "Peppa gyere vissza, kicsannjuk a boxot, dogikát szeret is, oing oing " Bölcsis néni legyen a talpán, aki ki fog ezen igazodni :)
Evészet: szeret enni. Tejmentes diétára vagyunk ítélve 3 éves koráig, ha véletlenül becsúszik valami tejes, ezerszer megbánom utána :( Tiszta kiütés lesz a pofija. Ha nem kér enni, annak mindig oka van, utoljára 2 hétig tartott mire kijött a hatalmas rágófoga. Már csak 3 van hátra :)
Alvás: este fél8-8 körül egyedül elalszik, és reggel hétig húzza a lóbőrt. Napközben 1körül altatom el, és legalább 2 órát szundít. Elengedhetetlen kellékek: Aslan, a cafatokra rágott oroszlán, és a cumija.
Örökmozgó: ugrál, ugrál és ugrál. Rohan, felmászik mindenhova!! A hajunk égnek áll a mutatványaitól. Szeret motorozni, a futóbiciklivel még csak totyog mivel 1 napja kapta :) A csúszda és a mászókák szerelmese.
Hatalmas könyvfogyasztó, legyen szó angol vagy magyar könyvről. Maisy a kisegér még mindig dobogós, bár most éppen Peppa Pig lázban ég. Imád játszani, szinte bármivel. Szereti ha szól a zene, ha táncolunk, kergetőzünk, főzünk, mosogatunk. Mindenbe beleüti a kis pisze orrát :) Mostanában nem szereti ha idegen helyre megyünk, egyből haza akar jönni. Szereti a kelkáposztafőzeléket és a dobostortát :)
Hirtelen csak ennyi jutott eszembe, de folyt. köv.....



1 megjegyzés:

  1. Ez a "nna" kifejezés nálunk is nagy divat.:D A bölcsiben nagyon tetszett a gondozóknak :D

    VálaszTörlés