2011. április 4., hétfő

Másféléves

Tegnap ez a nap is eljött. Megnőtt a mi kis Maszatunk. A súlyáról és magasságáról csak hozzávetőleges adataim vannak, 10 és 11 kiló között mozoghat a versenysúlya, és kb 82-84 centi lehet. 12 foga van, az utolsó nyolc pedig egyszerre van úton...nagyon fájhat neki, de hősiesen viseli.

Örökmozgó: egy perc nyugta sincs, kivéve ha egy könyv, vagy egy Mazsola epizód kerül az útjába :) A mozgása jóval fejlettebb a koránál, kisebb lépcsőkön segítség nélkül fel-le közlekedik, magasra ugrál, bukfencezik, teljes biztonsággal szalad, és bármilyen terepakadályt használatba vesz, ahogy tud :) Táncol, nem is akárhogyan. Nagyon jó ritmusérzéke van, irtó vicces koreográfiákat talál ki, odavan a zenéért és a hangszerekért.

Beszél: a maga módján. Rengeteg új szót tud már, egyszerű mondatokat alkot szavakat összevonva: a mostani kedvencem: 'bekecs' - be kell csukni, ugyanis bármilyen ablakot nyitva talál azonnal be kell csuknunk :) Vannak napok, amikor egész nap halandzsázik, más napokon meg vagy 5-10 új szót produkál. Általában a környezet határozza meg: ha itthon vagyunk kettesben, kevésbé beszél értelmesen, ha azonban felnőttek közé kerül, rögtön megered a nyelve. Az 'anya' még mindig sehol :)

Könyvek: töretlen imádat. Mindent fejből tud már, és ha elrontom, figyelmeztet hogy kihagytam egy részt. Szereti ha énekelünk, és mikor abbahagyjuk, hatalmas fejbiccentéssel közli: 'mé,mé', azaz még legyen tovább. Szeret rajzolni és gyurmázni, éppen a kilapítás a kedvence. Homokozik, bár azt hiszem ezt én jobban élvezem, ő csak a műanyag formákkal rohangál :)


Alvás: általában este 8tól reggel 7ig, napközben pedig van hogy 3 órát is szundít, ha kellőképp elfárad a sok tennivalóban.


Evészet: ugyanaz mint eddig, csak még harsányabb desszertköveteléssel. Minden étkezés után bepróbálkozik, pedig csak ebéd után jár. Van hogy még a desszert után is desszertet kér...


Rettentő önálló, szereti ha békén hagyom, mindent egyedül akar elintézni. Kézfogás esélytelen, alig tudjuk utolérni. Szereti megmosni a kezét és a fogait. Fürdéskor a nyelvét is tartja, így azt is meg kell mosnunk. Ugyanígy evés után, a nyelvét is megtörli a törlőkendővel :) Nem szereti ha levágom a körmét, főleg a lábán hisztérikus a helyzet, napi két lábujjra van esélyem komolyabb halláskárosodás nélkül... Minden érdekli, igazi kis felfedező alkat, nyitott a világra; de ha egyedül akar szöszmötölni, akkor jaj annak aki a közelébe merészkedik. Szereti a pöttyös ruhákat, és mindent amin oroszlán van. Kedvenc színe a zöld és a kék, és imádja a kávémról a tejhabot. Mit is mondhatnék még... :)

4 megjegyzés:

 1. Gratulálunk a másfél évhez!!!
  Nagyon aranyosak vagytok.

  VálaszTörlés
 2. Boldog másfélévességet!:)) Úgy érzem hamar elmegy ez a fél év is.:(
  Mit nem adnék, ha Rolinak is 12 foga lenne.:D Bár, most úgy veszem észre, hogy mindenhol jön a foga, egész nap a szájában matat. A körömvágást szó nélkül tűri, általában fürdés végén vágom neki még a kádban, mer olyankor lefoglalja magát a játékokkal.

  VálaszTörlés
 3. Boldogságos 18. hónapot! :)

  VálaszTörlés
 4. Köszönjük Mindenkinek :)
  Rolibaba: én is kezdem érezni,hogy hamar itt a vége :( már csak fél év...

  VálaszTörlés