2010. december 5., vasárnap

Tizennégy

Megint eltelt egy hónap, Cukorborsó pénteken betöltötte a tizennegyediket :)
A hónap legnagyobb fejlődése, hogy egy hete elő sem vettem a turmixgépet, pedig előtte naponta háromszor is használtuk. Megtanult ügyesen enni, persze egyedül szeretne, de ez még nem mindig megy vagy nem hagyom :) . Beletalál a szájába a kanállal, csak a tányértól a szájáig tartó út elég rögös...növelnem kell a felmosások számát az etetőszék környékén :) Lelkesen kóstolgat mindent amit eszünk, az egész napja folyamatos evésből áll. Ha éppen nem az ebédemből könyörög ki falatokat, akkor kinyitja a szekrényt, és kikutatja a babakekszet, non-stop rágcsál :)
Imád bukfencezni (kis segítséggel:), egyensúlyozni, lábujjhegyen pipiskedni, kukuccsolni :) Mostanában nem szeret hintázni. 
Be nem áll a szája: amikor olvasunk, idéz a mondókákból és mesékből a maga módján, biztosra veszem hogy fejből tudja mindet :) Szereti ha énekelünk, aktuális kedvenc a Hull a pelyhes fehér hó és a Télapó itt van. Még mindig szeret olvasni, ablakban üldögélni, konyhaszekrényt kipakolni, lufitsétáltatni, Gesztenyemarcit enni, Cukorkodni :) ...




2 megjegyzés:

  1. Boldog hófordulót nektek!
    De örülnék ha Roli kutatná ki a kekszet, de nem akarja.:(
    Hány foga van a leányzónak?
    Egyébként biztosra veheted, hogy fejből tudja a mondókákat. Nemrég olvastam erről egy tanulmányt, ahol erről írtak, hogy a babának amit mondasz, elraktározódik (pl. egy vers vagy mese vagy éppen egy csúnya szó) és amikor már beszélni tud, akkor hirtelen eszébe jut és elkezdi mondani a verset, holott lehet hogy 1-2 éve hallotta utoljára, amikor még csak gügyögős baba volt /és ilyenkor van a nagy csodálkozás, hogy vajon ezt meg hol hallotta ez a gyerek:)/

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük :) Nektek is nagyon boldogat!!! Még mindig 8 foga van, bár a rágók már nagyon jönnek, hamarosan meg lesz a 9edik alul, ha jól látom :)Tényleg elképesztő hogy mindenre emlékeznek és mindent megértenek!

    VálaszTörlés