2010. május 16., vasárnap

Háromnapos láz

Hanguci hétfőn délután lett rosszul. Szegény Picikének nem elég hogy nem otthon van, Apacuka hiányban szenved, és még beteg is lett. Még sohasoha nem volt beteg, szóval kellőképpen meg voltam rémülve. A lázmérést követő ötödik percben már vágtattam is az éppen aktuális doktornéni felé, abban a reményben hogy a rendelés utolsó perceiben talán odaérek. A hirtelencsakjólesz doktornéni kimérten megvizsgálta, és közölte hogy mivel semmi tünete a lázon kívül, akkor ez a háromnapos láz lesz. Én meg néztem bambán hogy azmegmiaszösz, de utólagos nyomozással kiderült hogy tényleg van ilyen, és nemcsak a néni találta ki. Amúgy nem mondanám tipikus bébiorvosnak, egy kedves szava sem volt Hangához, aki pedig minden sírás nélkül próbálta megszerezni a sztetoszkópot Tündércukor módjára. A várt hatás azonban elmaradt...Utasításba kaptuk, hogy csürörtökön, ha nem lesz jobban vigyek vizeletet Hangucitól. Azt nem mondta hogyan, majd kicsavarok egy pelenkát...

2 megjegyzés:

  1. A háromnapos láz az ilyen, jön és megy. Mi még nem estünk át rajta, de hallottam már felőle. Sok babánál éppen észre sem venni, mert éppen fogzik és megússzák hőemelkedéssel.
    Gyógyszertárban lehet kapni vizeletfelfogó zacsit amit fel kell kötni a babára és abba pisil. Van fiú és lány változata is (legalábbis itt a patikában)

    VálaszTörlés
  2. Köszi a pisigyüjtési tippet, utólag már nekem is elmondta a néni hogy hogyan kellett volna ... de mostmár legalább ezt is tudom :)

    VálaszTörlés